Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес може да бъде арестуван във връзка с разследване за корупция, когато се завърне от чужбина, заяви говорител на съдебните власти в Мадрид.

Говорителят каза пред ДПА, че окончателното решение ще бъде взето от Испанската гражданска гвардия и трябва да бъде потвърдено от съдия.

Съобщава се, че Рубиалес щеше да бъде задържан в сряда, когато Гражданската гвардия претърси офиси на федерацията и други имоти, включително дома на Рубиалес в Гранада във връзка с разследване за корупция и пране на пари в договори, сключени по време на неговия мандат като президент на Испанската футболна федерация.

Твърди се, че тези договори включват и сделката за провеждане на Суперкупата на Испания като турнир с четири отбора в Саудитска Арабия, завършена от Рубиалес заедно с бизнесмена и бивш играч на Барселона Жерар Пике.

Засега няма издадена заповед за арест срещу Рубиалес, който според адвоката му ще се върне в Испания на 6 април от Доминиканската република.

"Никога не съм правил нищо лошо", каза Рубиалес пред изданието "Ел Еспаньол".

Футболната федерация на Испания заяви, че ще сътрудничи напълно на властите в аферата, при която бяха извършени няколко ареста в сряда, включително двама служители на централата.

Рубиалес се оттегли през септември заради аферата с целувката с Джени Ермосо без нейно съгласие по време на награждаването след финала на Световното първенство за жени.

Рубиалес е обект на наказателно разследване за инцидента в Испания. Той беше отстранен за три години от футболни дейности от ФИФА.