Английската футболна легенда Гари Линекер, бивш нападател на Барселона, вярва, че бъдещето е светло пред каталунския клуб, въпреки че "лос кулес" в момента са съпъствани от сериозни финансови трудности. Линекер обаче е на мнение, че в тима има голям брой млади таланти, а Шави Ернандес е идеалният треньор, който да им помогне в тяхното развитие.

"Започваш да виждаш стил, той започва да налага своя личностен подход в отбора. Най-хубавото е автоматичното уважение, което играчите ще имат към Шави, защото той е един от най-великите халфове в историята - не само за Барса, а изобщо. Освен това той очевидно има огромно познание за играта. Той беше един от тези футболисти, за когото всички други играчи говореха как той би могъл да бъде топ треньор. Знаем колко трудно е в момента за Барселона, имайки предвид финансовите проблеми на клуба, но да се надяваме, че те ще бъдат преодолени.

"Това, което имаме в Барса в момента, е една много, много специална група млади играчи. И това, че имат за треньор Чави, който да ги насърчава, води и да им помага по пътя им, е идеално. Дали това води автоматично до бързи успехи? Не е задължително, защото те са много млади, разбира се. Но въпреки че това е един труден период и той вероятно ще продължи още година и нещо, аз мога да видя едно много светло бъдеще. И мисля, че това е нещо, което ще поддържа интереса на феновете. И да се надяваме, че те ще имат малко търпение", сподели пред Sports Illustrated Линекер.