Легендата на Барселона Андрес Иниеста заяви, че в момента Жорди Алба е най-добрият ляв бек в света.

Иниеста също така коментира и Ел Класико, което Барселона спечели с 5:1.

„Мисля, че Барселона бе по-силният отбор в Ел Класико. Каталунците играха много по-ефективно и не остави много шансове на Реал Мадрид. Това са мачове, в които се създават много положения, пред всеки един отбор се откриват много възможности и се стига до такива големи резултати“, сподели Иниеста.

„За мен Жорди Алба в момента е най-добрият ляв бек в света. Селекционерът на Испания е този, който има последната дума. Той е този, който решава. Аз смятам, че е неправилно Испания да се лиши от подобен тип футболист“, добави той.

„Мисля, че пред Меси има още много време. Той е само на 31 години и няма никакви индикации, че планира скоро да слага край на кариерата си. Най-важното е, че той запазва такова високо ниво на игра през толкова дълъг период от време. Сега той е и капитан на Барселона, което смятам, че е плюс за отбора.“

Запитан за евентуално завръщане в Барселона, Иниеста не изключи такава възможност: „Никой не знае какво ще се случи в бъдеще. Ако се върна, при всички положения трябва да бъда от полза на Барселона. Ще бъде много хубаво да се върна в Барселона, защото с този клуб е свързан целият ми живот“, каза още Андрес Иниеста.