Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че Карим Бензема е достоен за носител на "Златната топка", сравнявайки французина с вино, което става все по-добро с годините.

Наградата е печелена най-много от звездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо през последните години.

33-годишният френски нападател Бензема започна сезона блестящо, записвайки 8 гола и 7 асистенции, а Реал е на върха в класирането на Ла Лига. Той ще се опита да добави още попадения в сметката си днес, когато Виляреал гостува на "Сантяго Бернабеу".

"За това, което прави и за това, което е направил, той трябва да бъде в списъка на евентуалните победители. Казвайки това смятам, че Карим трябва да е победител. Съмнявам се, че това е последният му сезон. Той е като хубаво вино; колкото по-възрастен става, толкова е по-добър", каза Анчелоти.

Италианският треньор добави, че с толкова натоварен график, тъй като Реал е домакин Шериф Тираспол в Шампионската лига във вторник, той ще направи ротации в отбора.

"Футболистите, които не са играли, ще имат възможност да играят в следващите мачове, защото са по-свежи. Не може да тренирате интензивно, когато имате мач на всеки три дни. Правим много видео анализ на това, което сме направили добре и какво още трябва да подобрим", допълни той.

Анчелоти ще остане без шестима играчи от първия отбор за домакинството на тима на Унай Емери, който също направи добър старт на сезона, въпреки че спечели само един от петте си мача, а в останалите четири записа равенства.