Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обобщи представянето на тима му в мача от първия кръг на Ла Лига срещу Алмерия. "Лос бланкос" успя да обърне срещата и да спечели с 2:1, след като изоставаха на полувремето.

„Нормално беше да страдаме тук, особено след като усложнихме мача с грешка в защитата, която можеше да се поправи. Те се защитаваха добре, стреляхме много пъти към вратата, а когато вкарахме първия гол, стана много по-лесно." - коментира Анчелоти.

"Рюдигер направи добър мач. Младежите не играха както обикновено, но аз съм доволен от тях. Те платиха за играта на емоционално ниво, нищо лошо като цяло, но могат да се справят по-добре. Азар е физически добре, няма проблеми. Той тренира добре и смятам, че този сезон ще има игрово време.

Марко Асенсио е играч на Реал Мадрид и досега нищо не се е променило, аз го смятам за такъв. Ако заслужава да играе, ще бъде в състава. Трябва да вземем предвид какво направи през миналия сезон, защото вкара много голове. Той е важен играч за отбора и трябва да изчакаме до 31 август, за да видим какво ще реши“, завърши италианският специалист.

В следващия кръг защитаващият си титлата тим гостува на Селта.