Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе изключително щастлив след успеха с 2:1 в градското дерби с Атлетико Мадрид. Татко Карло похвали своите играчи за представянето им и заяви, че не може да иска повече от тях, особено когато липсва Карим Бензема.

"Не мисля, че някой може да изиграе по-добре тази ситуация. Това е Винисиус, който е безграничен талант и изработи гола за 2:0, с който ни донесе и победата в дербито. Родриго и Феде са двама специални футболисти, модерни играчи, които могат да играят на различни позиции. Те са силни както физически, така и технически. Възхитен съм от представянето им. Отборът играе чудесно, въпреки липсата на Бензема. Той е може би най-важният ни играч, но и без него се представяме добре. Не мога да искам повече от отбора", призна Анчелоти.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

"Барселона върви добре, но и ние също. Ще бъде странен сезон и не знам какво ще се случи след Световното първенство. Ние или Барса може да се подхлъзнем по-късно, както в момента Атлетико е в труден период. Със сигурност ще е по-оспорвано от миналата година", смята италианецът.

Накрая той бе попитан дали има нещо против поведението на Диего Симеоне, който по традиция побърза да се прибере в съблекалнята след мача и не поздрави съперника за победата.

"Ние се поздравихме преди началото на двубоя. Това си е негов обичай и аз нямам проблем с него", завърши специалистът.