Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди мача на отбора утре срещу Райо Валекано в Ла Лига. То разкри, че Давид Алаба и Гарет Бейл няма да играят. Италианецът призна, че в последните мачове тимът е играл по-слабо от очакваното и се спря на състоянието на украинския вратар Лунин.

"Оптимист съм, но трябва да анализирам това, което се случи. В последните мачове страдахме повече поради различни причини, но сега сме по-добре - мисля, че срещу Алавес го показахме. Имаме време да се подобрим и дано го покажем утре", пожела си той.

"Бейл няма да може да играе утре, защото не е готов. Надявам се да се върне в игра следващата седмица, заедно с Алаба, който също ще пропусне този мач. Говорих с Лунин, с него говори и президентът. Трябваше да му покажем подкрепата си. Войната е ужас, единственото, което можем да направим, е да сме близо до него. Ясно е, че той няма същия дух, както преди. Има близки хора в Киев - майка си и приятели, и е нормално да се притеснява. Съгласен съм с Надал, че това е много рядко в XXI век. Трябва да мислим много и да се надяваме, че всичко ще свърши бързо. Но това е странно за 2022 година. Дядо ми ми е разказвал много за войната", разказа италианецът.

 "През този сезон започнахме с много ясната идея, че ще се защитава с 4-4-2, но след загубата от Еспаньол започнахме да се отбраняваме с нисък блок и ни се получаваше добре, защото спечелихме 10 поредни мача. След това обаче имахме проблеми и решихме да пресираме по-високо", обясни промените Карло Анчелоти.