Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не показа притеснение от втората загуба на отбора му в предсезонната подготовка. "Кралете" отстъпиха с 1:2 на Барселона, а по-рано падха и от Милан (0:1). Италианецът говори пред медиите след мача с каталунците в Ню Джърси, като подчерта, че „не е нужно да полудяваме“, защото това са само контроли.
"Сега целта ни е да работим за кондиция. Затова тези загуби не ме притесняват. И нека да не полудявяме, защото това са предсезонни мачове, а и ни липсват играчи. Сега за нас е важен не резултатът, а играчите да влязат във форма. Не мислим за тактика или други неща, а единствено да приведем футболистите в добро състояние. За тактическо ниво ще работим от ден 7.
 
Получи се мач с добра интензивност и добра игра. Продължаваме нашата линия на подготовка, постепенно  играчите се завръщат. Хареса ми Винисиус, вижда се, че е тренирал по време на почивката. Модрич и Едер Милитао също показват добра форма. Родриго не игра, защото беше малко уморен, но мисля, че ще играе 45 минути в следващия мач. Почти всички се завръщат в добра физическа форма и нямат нужда от много работа", заяви Анчелоти. 

Той коментира и дебюта на Лорен, Обрадор и Джакобо за първия отбор на Реал Мадрид.

„Мисля, че ще се насладят на този момент. Това им дава голямо вълнение. Всички имат много добри качества, но не е толкова лесно да се играе с първия отбор. Обичам да ги гледам как играят, защото показват качество и индивидуалност. Марио Мартин от младите например може да бъде в първия отбор. Сега ще видим какво ще се случи след затварянето на пазара, но той е играч, на който можем да разчитаме.”, обясни италианецът.