През миналото лято Карло Анчелоти се завърна в Реал Мадрид и спечели единственото първенство от топ 5, което му липсваше - испанската Ла Лига. С този триумф италианският треньор стана първият, който печели титла от всяко едно от петте най-силни първенства на Стария континент. Легендарният специалист сподели, че има още много мечти за реализиране в бъдещето, но за първи път говори откровено евентуално пенсиониране. Това се случи в дълго интервю за Prime Video, цитирано от Sky Sport Italia.

„След Реал Мадрид вероятно бих могъл да спра. Ако клубът ме държи тук десет години, ще тренирам момчетата още десет години. Но тогава бих искал да бъда с внуците си, да отида на почивка с жена ми и да правя много неща, които съм пропуснал. Искам да отида на много места, на които никога не съм бил. Австралия или Рио де Жанейро например. Бих ходил при сестра ми по-често. За съжаление, човек не може да прави всичко, така че един ден, когато спра, ще върша точно тези неща", започна Татко Карло.

„Да, мога да поема и националния отбор на Италия, но сега няма как. Със сигурност няма да е за следващото Световно първенство. Може би за Световното през 2026 г. Защо да не вземем Мондиала, защо не? Бих искал тази година да е Канада, те са добри, ще им стискам палци", продължи бившият наставник на италианските Парма, Ювентус и Милан.

БГНЕС
19 снимки

„Добрите играчи винаги могат да играят заедно, точно като Винисиус и Бензема. Една от характеристиките на Бензема, винаги е била адаптивността. Непрестанно прогресира , той не е с кариера на възходи и падения, а с кариера, която постоянно е на високо ниво. Може би сега той е във връхната си точка. Карим се направлява сам, защото е страхотен професионалист и много скромен човек. Страхотен играч. Бензема не трябва да казва много, това е истината. Смирението е силата му, той ще вземе Златната топка“, заяви с усмивка старши треньорът на „лос бланкос“, който във визитката си има още грандове като Челси, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.