С триумфа на Реал Мадрид в турнира за Суперкупата на Испания - Карло Анчелоти, вече има 11 трофея като наставник на "лос бланкос" и се изравни със Зинедин Зидан на второто място. Пред тях остава единствено Мигел Муньос с 14 купи.
 
Анчелоти прие без еуфория победата с 4:1 над Барселона и подчерта, че вече мисли за следващия мач и следващата купа. 
 
"Още в началото се възползвахме от високата защитна линия на Барселона и бързината на Вини. Иначе мачът беше труден. Резултатът е прекален на фона на това, което Барселона показа. При 3:1 все още имаше интрига, но след четвъртия гол противникът се предаде. Може би пропиляхме няколко хубави контраатаки при 2:0, но като цяло сме доволни. А и се защитавахме добре. Винисиус  се справи отлично. Той се нуждаеше от два-три мача, за да достигне топ формата си. 
 
Този успех на Реал Мадрид показва, че сме на висота и след паузата. Но сега е време да сложим този трофей във витрината при останалите и да гледаме напред. Това беше една специална вечер, но в този клуб има много такива вечери. Това е силата на Реал Мадрид. Щастлив съм, но трябва да се борим и за 12-тата", заяви Анчелоти.