Карло Анчелоти даде интервю за Radio Serie A, в което даде любопитен отговор за своето бъдеще на пейката. Той оцени влиянието на Джуд Белингам и изключи подписването с нов нападател. 
 
„Вярвам, че Джуд Белингам ще компенсира отсъствието на Карим Бензема. Видя се и в първите мачове. Той е сериозен, зрял и много талантлив. Това, което прави, не е изненада за нас. Изненадващото е, че той е само на 20 години ”, каза старши треньорът на Реал Мадрид.
Анчелоти обърна внимание и на темата за расизма срещу Винисиус.
 
"Няма да се примирим с този проблем – той трябва да бъде елиминиран. Може да се каже, че има подобрение в ситуацията, защото нямаше обиди в първите мачове. Има правила, които позволяват на съдията да спре мача. В тези трудни времена за всички подкрепям напълно Винисиус“, каза още Анчелоти.
 
Той коментира и бъдещето си, след като се заговори за оферти от Саудитска Арабия. 
 
"Все още се забавлявам, обичам да работя всеки ден с играчите и да намирам нови решения за отбора. Имам същата страст от първата ми година на пейката. Ще съм треньор до 1 юли, но не знам коя година. Не съм получавал директна оферта от Саудитска Арабия . Всички знаят, че се чувствам добре в Реал Мадрид", заяви Анчелоти.
 
Според него няма треньор, който може да бъде наречен "новия Анчелоти".
 
„Няма нов треньор, който да прилича на мен. Харесвам тези, които залагат много на играта - Гуардиола, Де Зерби и Артета. Но също и тези, които са способни да мотивират играчите, като Хосе Бордалас", добави италианският специалист.