Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не успя да се зарадва напълно на зрелищната победа с 4:1 над Виляреал в мач от 17-ия кръг в Ла Лига. Причината бе тежката контузия на Дейвид Алаба, който напуска още преди почивката със скъсани връзки на коляното. 
 
„Още не съм говорил с Дейвид, но медицинският екип ми докладва, че става въпрос за скъсани връзки на коляното. Жалко, много сме тъжни, защото той е поредният играч с толкова тежка травма. В досегашната ми треньорска кариера никога не съм имал трима футболисти с такава контузия в рамките само на няколко месеца (б.р. другите са Тибо Куртоа и Едер Милитао)", така започна пресконференцията си Анчелоти след мача с Виляреал.
 
Треньорът призна, че в този момент не иска да мисли за селекция. 
 
"С контузията на Алаба положението в центъра на защитата става наистина тежко, защото остават само Рюдигер и Начо. Но знам, че мога да използвам на тази позиция Чуамени, поне на първо време. Сега мисля за мача в четвъртък с Алавес, а след това да си взема една седмица ваканция. Трябва да издържим, макар че ще видим дали може да се направи нещо по въпроса със селекцията", обясни Анчелоти. 
 
Според него срещу Виляреал отборът му е изиграл един от най-добрите си мачове и най-добрият по отношение на напрежението.
 
"Започнахме с диамант в средата на терена, но после променихме малко схемата. Начинът, по който пресирахме, беше грандиозен, най-добрият за сезона. Виляреал не се чувстваше комфортно с топката и това беше заслуга за моя отбор. Направихме повече, отколкото хората очакваха. Смених Белингам, за да избегне проблеми със съдията", заяви Анчелоти. 
 
Той смята, че Жирона е основният съперник на Реал за титлата в Ла Лига, но не отписва Барселона и Атлетико Мадрид. Винисиус и Арда Гюлер ще могат да играят след Коледа, а Дани Карвахал подновява тренировки утре.