Новият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе представен пред медиите от президента на клуба Флорентино Перес. Пред журналистите италианецът обеща отборът да преследва всички възможни трофеи. При предишния си престой между 2013 и 2015 г. италианският специалист спечели четири трофея - Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА, Купата на Испания и Световното клубно първенство, но така и не успя да завоюва титлата в Ла Лига. На пресконференцията не липсваха и въпроси за Кристиано Роналдо, на които Анчелоти даде любопитни отговори.  

“Начело съм на най-добрия клуб в света, в който отговорността е е огромна. Наясно съм какво означава това и ще работя с удоволствие и с радост. Обещавам красив, атрактивен и нападателен футбол. 

Съставът ни е доста голям и трябва да го намалим. В тима ще играят най-добрите. Възможно е дори да не привличаме нови. Серхио Рамос е много важен играч и ще говоря с него. Много харесвам Иско, Гарет Бейл, Марсело.
 
Имам много добри отношения с Кристиано, но не обичам да говоря за играчите на други отбори. Не ми се струва правилно, защото той има договор с Ювентус.
 
Все още показва високо ниво, вкарва много голове. Наскоро италиански журналист ме попита дали краят на кариерата на Роналдо е близо. Казах му: „Да. Той вкара 30 гола, въпреки че обикновено вкарва 50, така че забавя темпото", пошегува се Анчелоти.