Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде обширна пресконференция преди двубоя с Леванте от втория кръг в Ла Лига. Италианският специалист отговори на въпроси дали Килиан Мбапе и Кристиано Роналдо ще се озоват на „Сантяго Бернабеу“.

“Срещу Леванте трябва да повторим това, което направихме срещу Алавес. Ясно е, че трябва да се справим по-добре през първата част, играейки с повече интензитет и скорост. Ние работим и отборът ми изглежда добре. Можем да направим един добър мач. Обстановката е много добра. Мисля, че играчите са мотивирани и концентрирани върху работата и мачовете. Не се интересуват от трансферния пазар, говорим си само за двубоите, за да се подготвяме добре. Колективно мислим само за правилната подготовка за мачовете и как да създадем приятна атмосфера. Сега я имаме и се надявам това да продължи задълго. Този състав може да се бори за всичко", заяви Анчелоти. 

Тук имаме много големи звезди. Няма да изброявам всички, но имаме много топ играчи - Тибо Куртоа, Начо Фернандес, Давид Алаба, Карим Бензема, Еден Азар... Този състав е пълен със звезди. Трябва да работим заедно. Звездата, ако се бори и за другите, печели трофеи. Не знам дали Килиан Мбапе ще дойде. Не ме интересува какво ще стане. Имам много добър и силен състав. Той ми носи голяма радост. Концентрирам се върху това. Ще изчакаме тези десет дни, но в момента съм фокусиран върху отбора, с който разполагам. Лука Модрич има малък проблем. Не знам дали ще може да играе срещу Бетис. Може и да успее, защото проблемът е малък. Мисля, че Тони Кроос ще бъде готов след паузата заради националните отбори. Даниел Карвахал се завръща. Той е много важна част за всички нас. Много сме доволни от това. Говорих си с Мартин Йодегор, а след това той е взел своето решение заедно със семейството си. Той отиде в голям клуб и там ще се справи добре. Тук той работеше с голям професионализъм", добави още той.

"Темата с Кристиано Роналдо е приключена, защото след като отговорих на слуховете, той искаше да каже, че идеята му за неговото бъдеще е същата като моята. Гледаме напред. Целият свят на Мадрид изпитва обич към Кристиано. Аз още повече, защото той ни помогна да печелим трофеи. Желая му всичко най-добро. Карим Бензема е съществена част от този отбор. Виждам го по-зрял и с по-голям характер. Той е завършен и фантастичен футболист. Удоволствие е да го гледам как тренира и играе. Доволен съм от подновяването на договора му. Мисля, че той има голямо желание да остане в Мадрид. Еден Азар се справя добре. Не е в оптималното си състояние, но е близо. Бори се във всяка тренировка. Не виждам играч, който да го е страх да влезе в сблъсък. Вместо това виждам играч, който има желание да покаже качеството си. Тренирам Маркос Асенсио на позиция, която не е толкова обичайна за него, но мисля, че това му харесва. Иско е мотивиран и иска да демонстрира качеството си. Последните няколко години не бяха добри за него. Той знае това и сега работи добре”, каза италианският специалист.