Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви на пресконференцията си след полуфинала срещу Барселона, спечелен с 4:0, че представянето на тима му е било „съвършено“. „Белия балет“ навакса изоставане от един гол в първата среща, а хеттрик за победата наниза носителят на „Златната топка“ Карим Бензема.

„Успяхме да се справим в моментите, в които трябваше да страдаме през първото полувреме, но след това първият гол промени всичко и съумяхме да създадем повече опасности пред тяхната врата. Независимо че загубихме последните две издания на Ел Класико, ние играхме добре в тях и не загубихме самочувствие“.

„Тактическият ни план беше същият както и в последните две дербита. Направихме само леки промени, като например включването на Родриго в атака, но в общи линии нещата бяха същите, с изключение на това, че извлякохме полза от детайлите, които правят разликата. Първият гол беше много важен, той промени второто полувреме“, започна италианецът.

„Ние сме наистина щастливи. Ще бъде страхотен финал с невероятна атмосфера. Да наваксаме тук прави нещата още по-специални. Надявам се сега да спечелим финала и да отпразнуваме с трофея“.