Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, смята, че неговият тим е в добра форма и ще направи всичко възможно, за да спечели Ла Лига, макар че в момента изостава на осем точки от лидера и голям съперник Барселона.

В събота „Лос Бланкос“ се изправят в мадридско дерби срещу Атлетико Мадрид от 19:30 българско време.

БТА / BTA
97 снимки

„Смятам, че се намираме в добра форма. През седмицата показахме добра игра и динамика, а накрая бяхме доволни от успеха срещу Ливърпул. Утре ни предстои специален мач, който също се намира в добър момент. Ще бъде хубав мач, както и за Купата на краля преди няколко седмици. Всички знаят колко е важна Шампионската лига за този клуб, но това не означава, че няма да се борим с всички сили в останалите турнири. Ще използваме всичката си енергия, за да спечелим Ла Лига, където в момента изоставаме“, сподели Анчелоти.

След това италианецът коментира и индивидуалните проблеми на неговите играчи, физическото състояние на Винисиус, който играе почти непрестанно, а Тони Кроос и Себайос пропуснаха двубоя с Ливърпул през седмицата, спечелен с 5:2 на “Анфийлд”.

„Рядкост е един играч да не се контузва никога. Винисиус има впечатляваща генетика. Той е професионалист, грижи се много за себе си преди и след тренировка. Това, което показва на терена, е това, което опитва и в тренировките. Той много подобри завършващия си удар, но това е, защото отделя специално внимание и допълнително време, за да работи върху това. Останалите момчета са добре, с изключение на контузените, но това е нормално с този график. Кроос, Модрич и Себайос са по-добре, като цяло отборът се чувства добре. Имаме силите и възможностите да изиграем интензивен двубой утре“, коментира още Анчелоти.