Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешното гостуване на тима срещу Жирона в междинния 31-ви кръг от Ла Лига.

Той коментира противника и кадровите проблеми в отбора.

“Жирона са добър отбор, играят много добре. Имаме няколко контузени - Бензема и Камавига няма да играят утре. Родриго не е тренирал, но ще вземе участие. Бензема и Камавинга ще се завърнат за мача с Алмерия в събота. Давид Алаба трябва да е готов да играе на финала за Купата на краля с Осасуна”.

Aнчелоти коментира и голямото изоставане в класирането на Реал от лидера Барселона. “11-те точки разлика не отразяват това, което видяхме по време на мачовете. Реал Мадрид и Барселона не са толкова далеч по отношение на качеството. Ще работим, за да я намалим”.

Италианецът обясни също, че ще има ротации до края на сезона предвид натоварения цикъл от мачове.

“Играчите разбират много добре това, всички. И това ти позволява да управляваш нещата по-добре. Да оставим Лукас Васкес извън игра не беше лесно. Но ентусиазмът на всички позволява това. Ако Куртоа е добре и няма проблеми или дискомфорт, той може да продължи да играе. Но Лунин се справи добре в мачовете, в които игра, и не изключвам да играе и в други срещи до края на сезона".

Той бе попитан и за евентуалното пристигане на Меси в Барселона. ”Той може да прави каквото си иска, Барселона също. За мен това не е въпрос, това си е тяхна работа. Харесвам Меси”, коментира лаконично специалистът.

Той коментира и отношенията си с Еден Азар, както и преговорите с Марко Асенсио: “Не съм говорил много с Азар. Не моля играчите да идват и да говорят с мен. Ако те имат нужда да говорят, аз винаги съм на линия. Много харесвам Асенсио като играч. Много треньори и клубове го харесват заради характеристиките, които притежава. Надявам се, че ще успее да остане тук при нас".

Анчелоти похвали и работата на академията на клуба: "Младежката академия работи много добре. Арбелоа и Раул се справят много добре. Младежите напредват много бързо. Младежите от набор 2003 и 2004 са много добри и скоро някои ще бъдат в първия отбор".