Във финала за Суперкупата на Испания старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти очаква съвсем различен мач срещу Атлетик Билбао в сравнение с този срещу Барселона. В сряда “белите” сразиха тима на Шави Ернандес с 3:2 на полуфиналите, а в неделя излизат срещу “лъвовете”, които са настоящи носители на трофея. Мачът е в Рияд от 20:30 часа.

“Очевидно е, че планът ни за този сблъсък ще е различен в сравнение с предишния - заяви Анчелоти. - Това е така, защото Атлетик е по-различен съперник. Билбао е тим, който никога не се предава. Това се видя на полуфинала срещу Атлетико Мадрид. Статичните положения ще са от голямо значение”.

“Щастлив съм, че отново съм на финал с Реал. Не вярвах, че някога пак ще имам този шанс. Този клуб е свикнал да играе финали”, горд е специалистът.

Италианецът обаче не иска да поставя някаква рамка по отношение на схема на игра и т.н.

“Уважавам всички стилове на игра. Ако някой смята, че владението на топката е най-важното оръжие, ОК. Но пък срещу Кадис (0:0) ние притежавахме кълбото в повечето време, но това не ни улесни. Няма перфектна схема, няма перфектен стил. Ако залагаме само на директен футбол, няма да спечелим всички срещи. Няма да ги спечелим и ако разчитаме на владението на топката. Ако някой път предимно се отбраняваме, това не означава, че играем дефанзивно. Ние сме отборът с най-много реализирани голове. Не е лесно да се играе по начина, по който ние го правим. Не разчитаме на дълги пасове, но когато контраатакуваме, се стремим шестима човека да влизат в наказателното поле”, продължи Карлето.

Наставникът е щастлив, че играчите му са професионалисти и не му създават излишни проблеми:

“Спокоен съм, защото знам на какво са способни момчетата. Моята работа е лесна, защото не се налага кой знае колко да ги мотивирам, защото те самите са достатъчно мотивирани. Колкото по-малко неща пипаш, толкова по-добре.”

За пореден път Анчелоти похвали Карим Бензема и Винисиус Жуниор, които досега през сезона общо са реализирали 38 попадения:

“Бензема вече е лидер и останалите играчи гледат на него по различен начин. Карим обаче си е все същият скромен човек. Той не спира да се раздава. Винисиус пък трябва да поработи върху влизанията си от тъча към наказателното поле с топка в крака, за да може по-често да помага на Бензема. Той е футболист, който обича да има пространство пред себе си, но срещу Атлетик сега такива няма да има.”