Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не беше в добро настроение след мача с Хетафе, въпреки че “белите” спечелиха с 2:0 и излязоха начело в класирането на Ла Лига. Италианският специалист се ядоса на рефера Рикардо де Бургос Бенгоечеа, който не даде дузпа за нарушение срещу Браим Диас в последните секунди. 
 
“Не искам да говоря за това. Реферът ми показа жълт картон, защото му казах, че според мен това е дузпа”, лаконичен беше Анчелоти. 
Недоволството на италианския специалист бе породено и от жълтия картон на Чуамени минута преди края на двубоя с Хетафе. За французина той е пети от началото на сезона и това означава, че ще бъде наказан и ще пропусне мадридското дерби с Атлетико на 4 февруари.
 
Анчелоти обаче изрази задоволство от представянето на отбора му.
 
“Играхме добре и сме на първо място. Ако спечелим и следващите два мача (срещу Атлетико Мадрид и Жирона - б.р.), ще имаме с шест точки повече, а това би било чудесно.
 
Мисля, че контузията на Рюдигер не е сериозна и той бързо ще се възстанови. Антонио получи силен удар в бедрото. Имаме два дни, за да го вдигнем на крака”, обясни Анчелоти.