Треньорът на Реал Мадрид, Карло Анчелоти, изрази задоволството си след победата с 2:0 над Аталанта във финала за Суперкупата на Европа. За „белия балет“ това беше първият официален мач за сезона, и за наставника бе от изключително значение да започне кампанията с успех.

„Беше много труден мач, особено през първото полувреме. През второто показахме по-добра игра, създадохме повече положения и успяхме да използваме пространствата по-ефективно. Винисиус демонстрира своите качества, а въпреки трудностите, успяхме да се справим. Аталанта игра дисциплинирано в защита и беше предизвикателство да намерим пролуки в тяхната защита. Все пак, това беше първият ни мач и съм радостен, че започнахме сезона по този начин,“ сподели Анчелоти.

Италианският специалист не пропусна да похвали и новото попълнение Килиан Мбапе, който също остави своя отпечатък в мача: „Мбапе се справи чудесно, особено като за първи мач. Отборът ни е добре балансиран и с Джуд Белингам в състава имаме много качества. Важно е обаче да се научим да играем заедно като отбор. Но е обнадеждаващо да разполагаме с толкова талантливи играчи,“ допълни Анчелоти.