Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешното домакинство на тима си на Виляреал в Ла Лига. “Близо сме до Коледа, играем срещу добре подготвен отбор, но сме в добър момент, намираме се в добра динамика, играчите са мотивирани и искаме да завършим годината добре. Вече съм взел решение кой ще пази утре, но не съм говорил с двамата ни вратари и искам те да знаят от мен. Те ме карат да се колебая, защото и двамата са много добри", започна Анчелоти.

Запитан отново дали евентуално подновяване на договора му с Реал Мадрид, който изтича през лятото на 2024 г, ще бъде неговият коледен подарък, специалистът отговори: "Не, мисля, че вече имам подарък - да съм треньор на Реал Мадрид. Имаме време да помислим за това, надявам се, че подаръкът ще бъде победа утре. Ако клубът е доволен, нещата ще се случат, те вече знаят, че аз съм доволен, но ние не бързаме да подновяваме и нямаме проблеми".

Aнчелоти коментира и няколкото пропуска от дузпи на тима в последно време: "Миналата година имаше много ясна линия, при която титулярният изпълнител на дузпи беше Карим (Бензема), след това Лука (Модрич). Това се промени. Лука сега е първи избор, но той не игра в началото. Имаме Хоселу, който ги изпълнява много добре, но и той невинаги играе. Това не е само технически проблем, а и зависи от атмосферата, но ние работим върху това и се стремим да го решим".

Италианският наставник коментира и думите на колегата си Чави Ернандес, според който Барселона е най-сложният отбор за ръководене: “Не мога да кажа кой отбор е най-сложен. По принцип е съвсем нормално един треньор да бъде критикуван и ние трябва да приемем това, а треньорът може да каже дали е справедливо или не. Преценката на треньора е резултатът, никой не се интересува от неговия метод, от способността му да управлява играчите, той е просто функция на това дали печели или не и ние трябва да приемем това. Чави знае това и знае как да се справи с него, той е добър треньор".

Анчелоти коментира лаконично и слуховете около евентуалното завръщане на Тони Кроос в националния отбор: “Германия ще има късмет да разполага с един от най-добрите полузащитници в света, ако той реши да се върне”.