Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не остана доволен от все по-натоварения график на мачовете, което от своя страна води до много проблеми и най-вече травми. Само в последните седмици сериозни контузии получиха Орелиан Чуамени, Едуардо Камавинга, Винисиус Жуниор, а Джуд Белингам бе с проблеми преди паузата за националните тимове.

„Играчите са готови за утре, но контузиите ни влияят, Винаги сме преодолявали такива ситуации, които са шанс да покажат колко са добри и останалите. Графикът обаче е непоносим и хората, които са отговорни, трябва да видят проблемите. Решението е мачовете да бъдат намалени, но това няма как да се случи, ако ФИФА, УЕФА и националните лиги не постигнат някакво споразумение. Ако мачовете намалеят, със сигурност ще има по-малко контузии. Така мисля аз,” коментира италианецът.

След това той премина по-конкретно към своите планове за утрешния двубой с Кадис от 19:30 българско време. В момента „Лос бланкос“ са втори в подреждането на Ла Лига на две точки от изненадващия водач Жирона.

„Давид Алаба е халфовата линия? Не, това няма да стане. Имаме играчи в тази зона. Дани Себайос също е на линия, Джуд Белингам може да играе в тази зона. Феде Велверде също може да играе там, така че имаме варианти. Браим Диас и Гонсало Гарсия могат да помогнат в атака. Извиках Гарсия, защото той може да играе и на крилото, а за върха имаме и Хоселу. Родриго е добре, днес тренира и няма болки в коляното, така че ще е на линия за утре,” заяви Анчелоти.