Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешното градско дерби срещу Атлетико. Той сподели, че Винисиус вече е напълно възстановен и ще бъде на линия за двубоя. 

"Много е трудно да оставиш Тони Кроос, Лука Модрич, Феде Валверде, Орелиен Чуамени или Едуардо Камавинга на пейката... Размисълът, който направих тази седмица с тях, е, че когато направя промяна, играчът си тръгва тъжен, а този, който влиза, е щастлив. Разбирам ги. Казвам им да не са тъжни, ако излязат от терена, а да са тъжни, ако не се справят добре. Все пак се предполага, че на тяхно място влиза играч със също толкова изявени качества“, коментира Анчелоти. 

„Винисиус започна тренировки с отбора вчера. Контузията е в миналото. Той ще бъде част от групата. Дани Карвахал обаче не е там. Останалите са добре. Арда Гюлер ще се завърне на тренировки обратно в понеделник“, каза още италианецът.

„Рискът с Винисиус е нулев. Ако утре преценим, че има 1% риск, няма да го поемаме. Важното е, че Винисиус се е възстановил. Липсва му малко кондиция, но е нормално. Това са неща, които ще преценим утре“, добави той.

„Мисля, че дербито е чудесна възможност за нас. Където и да се намираме в момента. Дербито винаги е специално. Това са два отбора от столицата, два отбора с много високо качество. Ще бъде много хубав мач за гледане. Не мисля, че мачът, който Атлетико загуби срещу Валенсия, оказва някакво влияние. Те изиграха добър двубой срещу Лацио. Утре ще бъде различна среща“, сподели Анчелоти.

"Нашата цел не е да спечелим не за да затрудним положението на „Атлети“, а да се опитаме да спечелим Ла Лига", заяви италианският специалист.