Карло Анчелоти не беше изненадан от трудния успех на Реал Мадрид срещу Майорка като домакин в среща от 19-ия кръг на Ла Лига.

“Нямаше как да е по-добре на този етап от сезона. Но това е само част от задачата, трябва да мислим за това, което ни очаква", започна италианецът.

“През първата част от сезона реализирахме много попадения от статични положения. Това е в резултат на работата на треньорския щаб. Освен това разполагаме с футболисти, които центрират отлично, както и такива, които играят добре с глава - както Рюдигер. В двубои като изминалия статичните положения дават предимство“, продължи Татко Карло, който заяви, че тимът му не е показал най-доброто, а също му е липсвал свежест и късмет в атака.

„Не трябва да бъде изненада, когато Джуд Белингам не бележи. По-скоро неговите голове трябва да се приемат като бонус“.

„Загубата от Атлетико Мадрид ни отвори очите за слабости при центриранията. Коригирахме това, като задържаме двамата централни защитници по-близо до вратата, когато топката се центрира. В този случай повече помагат и крайните халфове. Битката за титлата няма да е само между два отбора, а ще е между четири", категоричен беше Анчелоти.