Напусналият наскоро Барселона Даниел Алвеш упрекна клуба, че не се отнася добре с бившите си играчи и не умее да ги изпраща. 39-годишният десен защитник изкара последните 6 месеца на “Камп Ноу”, но контрактът му не беше подновен. За него това беше втори престой при каталунците.

“През последните години Барса допусна грешки. Там не им пука за бившите футболисти, които са написали историята на клуба. Като фен бих искал нещата да бяха станали по по-различен начин”, заяви Алвеш в интервю за “Гардиън”.

Бразилският ветеран обаче побърза да уточни, че той не е бил потърпевш.

“Аз не си тръгнах нещастен. Останах щастлив, че имах шанса да се завърна в Барселона. В продължение на пет години си мечтаех за този нов шанс. Не ми хареса единствено как протекоха нещата с моето напускане”, обясни той, визирайки, че за него не е била организирана церемония по изпращане.

“Когато се завърнах през зимата, ясно казах, че вече не съм 20-годишно момче и предпочитам да си казваме всичко в очите и да не крием нищо. Клубът обаче сгреши в отношението си с други футболисти през изминалите години. Клубът трябва да подобри работата си извън терена, защото случващото се на терена е отражение на начина на управление ”, завърши Алвеш.