Алваро Мората се надява да подпише за постоянно с Атлетико Мадрид, след като заяви, че не се чувства „оценен и обичан“ от Челси. 

Испанският нападател се присъедини към „дюшекчиите“ от синия клуб за 18-месечен наем през януари, след като стана ясно, че мениджърът на лондончани Маурицио Сари няма да разчита на него за остатъка на сезона.

Мората, който пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Реал Мадрид за рекордната тогава за клуба трансферна сума от 57 млн. паунда през юли 2017, отбеляза 24 гола в 72 мача по време на престоя си с екипа на „сините“ и им помогна да спечелят ФА Къп в дебютната си кампания. 

Но сега той се надява да премине за постоянно в тима от испанската столица, след като реализира 6 гола в 17 двубоя за Атлетико. 

"Загубих увереност в себе си. Бях много разочарован от мнението на хората в Англия. Чувствах, че аз съм причината за всичко негативно в клуба", сподели 26-годишният футболист за Goal.

"Не се чувствах достатъчно обичан и оценен от клуба и феновете. Започнах много добре за Челси, но контузията спря устрема ми. Колкото и да бе лоша, аз отбелязах 15 гола и спечелих ФА Къп…но останах извън състава на Испания за Световното първенство и това бе най-тежкото, което можеше да се случи в живота ми. Мечтаех да играя на Мондиал от 10-годишен и избрах Челси, защото си мислех, че играейки за този клуб, ще успея да си осигуря участие на Световното първенство".

"Сега, идването в Атлетико под наем беше най-доброто нещо, което можеше да ми се случи. Искам да остана в Атлетико, но според договора ми, Челси може да поиска обратно. Ще видим какво ще се случи в преговорите между двата клуба, но и двете страни знаят отлично какво е моето желание. Единственото, за което помолих е, това всичко да приключи бързо и с щастлив край за мен, а именно това да заиграят за постоянно в Атлетико", завърши Мората. /БГНЕС