Нападателят на Атлетико Мадрид Алваро Мората заяви, че партньорът му в атака Антоан Гризман е незаменим и фундаментална част от успехите на отбора.

От началото на сезона Гризман се появява на терена във всеки мач след 60-ата минута, тъй като в договорът му за отдаване под наем от Барселона е записана клауза, че мадридчани ще трябва да го откупят задължително, ако той има по повече от 30 минути средно на мач. По тази причина французинът стартира от пейката и има само 165 минути този сезон, но въпреки това е вкарал три гола, с което е голмайстор на тима заедно с Мората.

Един от хайлайтите на сезона за Гризман дойде в първия кръг на Шампионската лига, когато негов гол в 101-вата минута донесе победата с 2:1 над Порто. Това бе и най-късният гол, вкарван някога в мач от турнира, който не е стигал до продължение.

"Антоан е играч, който не трябва да е обяснява кой е. Той е фундаментална част за нашия отбор не само на терена, но и извън него. Той винаги е усмихнат, щастлив и носи толкова много позитиви. Той ни дава позитивна енергия без значение дали е на терена, или на пейката. Той е сред най-важните играчи в тима и това се вижда много ясно, когато се появи в игра. А освен това и бележи често", каза Мората.

Испанският нападател заяви, че самият той се чувства възроден в Атлетико след неособено успешен двугодишен престой в Ювентус. 

"Чувствам се много добре в Атлетико. Работя много добре и това важи за целия отбор. Всички виждаме увереността на старши треньора (Диего Симеоне). Казах му, че да работя с него е удоволствие за мен. С него имаме еднакви цели. Много съм щастлив да бъда тук. Обнадежден съм за бъдещето и ще работя максимално усърдно, за да постигнем големи успехи", каза още Мората.

По-късно днес Атлетико гостува на германския Байер Леверкузен във втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Двата отбора се познават отлично, тъй като за четвърти път излизат един срещу друг от сезон 2014/15 насам.