Веднъж щом се установи колко време ще отсъства Серхио Рамос, наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще има по-ясна идея как да окомплектова защитата пред Тибо Куртоа.

Както стана ясно, капитанът на „кралския клуб“ ще претърпи операция на коляното, която ще го извади от терена поне за месец. Това ще наложи рокада в защитния вал, която обаче предстои да бъде добре обмислена от треньора на „белия балет“. Какви обаче са вариантите?

Рафаел Варан

Световният шампион е титулярният партньор на испанеца и се счита, че ще бъде неизменна част от стартовите 11. До момента той е навъртял 2295 минути през кампанията. Не игра единствено срещу Уеска в Ла Лига и срещу Алкояно за Купата на Испания.

Начо Фернандес

Националът на Испания е най-вероятният избраник на Зизу. Той започна като четвърти избор сезона, но постепенно измести Едер Милитао и е първа опция пред Зидан, когато Рамос или Варан бива заменян или отсъства.

До момента Фернандес е играл в 10 срещи във всички турнири или сумарно 807 минути. Освен това се е подвизавал както в центъра (7 мача), така и на десния бек (3 мача).

Едер Милитао

Милитао пристигна на „Сантиаго Бернабеу“ през февруари 2019-та за 50 милиона евро, но оттогава насетне не оправдава до най-висока степен очакванията към себе си.

В Португалия бе считан за един от най-добрите на своя пост заради скоростта и повратливостта си, но в Испания те не изпъкват по същия начин.

Този сезон Едер е имал участие в само 6 двубоя (443 минути), макар и да стартира кампанията контузен и това донякъде го оправдава. Освен това бразилецът преболедува коронавирус.

В Примера дивисион започна два пъти като титуляр, веднъж замени Рамос на почивката, а в останалите бе изгонен (б.ред. за последно срещу Леванте в осмата минута).

Все пак срещу Алкояно за Купата Милитао изпъкна, вкарвайки гол.

Виктор Чуст и Пабло Рамос

Зидан може да погледне и към младежите Виктор Чуст и Пабло Рамон. Първият вече направи своя дебют срещу Алкояно, където игра цели 120 минути. Въпреки поражението, младокът показа добри отигравания, които са обнадеждаващ фактор за бъдещето.

Пабло Рамон е другият от младата генерация, който е на разположение, чака своя шанс и се предполага, че има бъдеще в Мадрид.

Каземиро

Последният вариант пред световния шампион с Франция е Карлос Енрике Каземиро. Бразилецът знае как да играе в сърцето на отбраната, но все пак това вероятно ще бъде последна опция. Каземиро е изпълнявал тази функция в Сао Пауло като либеро или трети централен защитник. В Реал го стори срещу Осасуна и Селта. По този начин обаче ще се изгуби ценнна фигура в полузащитата и балансът може да бъде нарушен.

Казе е играл в 24 срещи (1996 минути) във всички турнири към днешна дата. В тях е отбелязал 5 гола.