Алмерия хвърли бомбата на кръга в Ла Лига, надделявайки с1:0 срещу Барселона в среща от 23-тия кръг на Ла Лига. Домакините поведоха след чудесно попадение на Ел Билал Туре в 24-а минута, а до края не изпуснаха този аванс за много ценна победа в битката оцеляване. 

10 снимки

Очаквано каталунците владееха топката повече в първите 20 минути на мача, но се отчетоха само с няколко неточни изстрела. 

В 24-а минута домакините обаче бяха тези, които взеха изненадващ аванс. След страхотен пас към стрелеца Ел Билал Туре той овладя и разстреля с брутален удар Стеген за 1:0. 

След още три минути на вратаря на Барса му се наложи да прави важно спасяване след засичане на Баптищао.

Гостите веднага натиснаха, но атаките им продължиха да бъдат все така предвидими за отбора на Алмерия. Така паузата дойде без нито един удар в очертанията на вратата от страна на Барса.

На почивката Чави взе решение да се откаже от един от халфовете си - Кесие, вкарвайки в игра на негово място Рафиня. И само две минути след подновяването на играта Левандовски се оказа много близо до вратата, но не успя да овладее паса към него. 

Припряността в редиците на каталунците си пролича в 54-тата, когато Рафиня изпълни фал преди сигнала на рефера, заради което веднага получи жълт картон. Той обаче негов пети в Ла Лига, заради което ще е наказан за двубоя с Валенсия след седмица. 

Три минути по-късно и Гави изпусна нервите си, оспорвайки бурно решение на арбитъра, заради което също беше оцветен в жълто. Това е пети такъв картон и за него, като така и той ще гледа домакинството на "прилепите" от трибуните. 

Нищо в играта на Барса не се получаваше и отборът продължаваше да няма точен удар. Заради кадровата криза Шави беше принуден в 67-ата да вкара двама бранители - Маркос Алонсо и Араухо. 

В 70-ата точно Алонсо спаси сигурен втори гол за Алмерия, след като с тяло спря запътилата се към левия ъгъл на Тер Стеген топка. 

Две минути по-късно Феран Торес центрира опасно към далечната греда, където Рафиня не успя да засече. В 75-ата пък Араухо се включи в атака и с глава опита да намери свой съотборник вместо директно да нанесе удар. 

За последния четвърт част наставникът на Барса заложи на младите Пабло Торе (19 г.) и Анхел Аларкон (18 г.). Аларкон беше човекът, който нанесе първия точен удар на сметката на Барса - в 81-вата. 

Ново опасно центриране на Феран пак попадна в обсега на Араухо, но и този път до гол за гостите не се стигна. Това се случи в 87-ата минута. 

Ето и съставите на двата тима: 

Алмерия: Фернандо, Чуми, Ели, Бабич, Акиеме, Егуарас, Де ла Хос, Робертоне, Баптищао, Суарес, Билал Туре;

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Гарсия, Кристенсен, Алба, Бускетс, Кесие, Де Йонг, Гави, Торес, Левандовски;