Карлес Аленя и Хосе Арнаис от следващия сезон вече ще бъдат неизменна част от първия състав на Барселона, информира „Sport“. В момента те продължават да бъдат играчи на втория тим на каталунците, въпреки че много често да използвани от старши треньора Ернесто Валверде и водят тренировъчен режм с първия състав.

Аленя се очаква да влезе в ролята на Рафиня Алкантара, който ще бъде продаден на Интер или друг отбор през летния трансферен прозорец.

20-годишният футболист има договор с Барселона до лятото на 2020 година. Преминаването му като част от първия отбор на каталунците ще бъде ускорено. Промяната ще доведе до автоматичното увеличаване на неговата освобождаваща клауза на стойност 75 милиона евро.

Арнаис има договор с Барселона до 2022 година. Той се очаква да заеме мястото на Жерар Деулофеу в състава на Валверде.

Освобождаващата клауза в договора на Арнаис с Барселона през първите две години е 20 милиона, а след това нараства на 40 милиона евро.

Към Арнаис има много сериозен интерес от няколко английски отбора и не е изключено да бъде продаден още през летния трансферен прозорец, ако Барселона осъществи привличането на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид.