Футболистът на Барселона Жорди Алба заяви, че не се притеснява относно евентуален трансфер в клуба на Тео Ернандес от Атлетико Мадрид през лятото.

Преди няколко дни се появиха слухове, че от ръководството на каталунския клуб са отправили оферта към французина. Ако пристигне в Барселона, той ще трябва да дели една позиция именно с Алба.

Дани Алвеш разкри защо си е тръгнал от Барса

“Виждам себе си в Барселона и никъде другаде. Моето намерение е да остана тук толкова време, колкото клубът иска. Футболистите, които се присъединят към тима през следващия сезон, ще бъдат приветствани с “добре дошли”. Аз съм в своя дом и съм щастлив”, каза левият бек, цитиран от Marca.

“Това което трябва да прави всеки един играч, е да тренира, толкова добре, колкото му е възможно и тогава треньорът ще реши. Обикновено играем с четирима играчи отзад и аз се чувствам най-добре в тази схема”, допълни 28-годишният футболист.

“Не знам нищо за това кой ще бъде новият треньор, но моето мнение е, че това не е от толкова голямо значение. Това е решение на клуба”, каза още Алба.

Съдът се произнесе по случая за трансфера на Неймар

Накрая Алба бе попитан и за мнението му относно това дали Кристиано Роналдо е фаворит за спечелването на “Златната топка” през 2017 години.

“Не знам кой решава победителите в надпреварата за “Златната топка”, но Шави и Иниеста трябваше да я спечелят. Мисля, че Меси е най-добрият в света и след това е Роналдо, който бележи много голове и е страхотен играч”, завърши испанецът.