Левият бек на Барселона Жорди Алба, който е сред капитаните на отбора, се защити след упреците по негов адрес, че е отказал да намали заплатата си и това е спомогнало за напускането на подписалия с Пари Сен Жермен Лионел Меси. 32-годишният краен бранител твърди, че е готов да жертва част от заплатата си в името на намиращия се в тежко финансово положение клуб.

“Никой не ми се е обаждал преди UEFA EURO 2020. Когато клубът ме потърси, аз имам готовност. Оттук съм, целия си живот съм прекарал в Барселона”, сподели Алба и потвърди, че Жерард Пике и останалите капитани на каталунците ще намалят заплатите си.

“Готовността на всички капитани винаги е била налице. Адвокатите ми са разговаряли с клуба. Лъжите ме дразнят, уморяват ме. Мога да се справя с много неща, но страдам за семейството ми заради нещата, които трябва да слушат”, добави ветеранът.

“Освен, че е най-добрият за всички времена, Лео ме разбираше най-добре, така че можете да си представите какви усилия бих положил за неговото оставане. Не е вярно, че Меси си тръгна, тъй като капитаните отказали… ситуацията с него беше отделна от тази на капитаните, това беше нещо между него и клуба. Не мога да контролирам всичко, което чета, но нищо не ме изненадва. Ако от 10 новини за Алба 10 са негативни, нормално е хората да си помислят лоши неща. Не мога да търпя хората да се съмняват в мен”, каза още Жорди Алба и призова журналистите да се обърнат към президента на клуба Жоан Лапорта.