Левият краен защитник на Барселона Жорди Алба призна, че ще има нужда от време далеч от футбола, за да се възстанови психически от кошмарния месец май, който донесе две огромни разочарования за „блаугранас”. Според испанския национал пораженията от Ливърпул в полуфиналите на Шампионската лига и Валенсия във финала за Купата на Краля правят така, че шампионската титла на Испания сякаш не е повод за радост.

Меси: Не спирам да мисля за загубата от Ливърпул

30-годишният футболист изпрати най-силния си сезон в личен план – в 54 мача той записа 3 гола и впечатляващите 17 асистенции във всички турнири. Въпреки този факт самият той призна, че се е надявал на далеч повече трофеи в клубната витрина.

Луис Суарес също на мушката след загубения финал

„Мигът за мен е много лош. Всъщност не само за мен, а за всички (в отбора – б.р.)”, коментира Алба. „Както винаги, нищо в моята кариера не е идвало даром. Сега е времето да се възстановя физически и психически.”

„Щеше ми се сезонът да завърши по различен начин, с повече трофеи. По лош начин клубът започва да привиква към триумфите в Ла Лига, защото историята сочи, че тази титла не идва лесно. Тя би трябвало да има по-различен привкус, защото изисква много. Сега спечелването на титлата само по себе си изглежда като изгубен сезон. Имахме за цел завоюването на требъл, но не беше писано.”

И на Пике Ливърпул му се привижда навсякъде

„В индивидуален план това е най-силният сезон в моята кариера, като изключим тези два мача (реванша срещу Ливърпул в ШЛ и финала срещу Валенсия – б.р.). Дадох всичко от себе си на терена, но някои от тези действия не завършиха с победа. Все пак съм човек, не мога да печеля всички дуели или пък да съм постоянно перфектен. Всички хора правим грешки и не се срамувам да го призная”, добави Алба.