Президентът на Ювентус Андреа Аниели настоява, че плановете за създаване на Европейска Суперлига не са „провал“, независимо че проектът пропадна в рамките на 72 часа миналата година.

Аниели отказа да коментира евентуално възраждане на идеята – Суперлига 2.0. Италианецът бе с основна роля в откриването на проекта, като Ювентус, Милан, Интер, Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид искаха да се присъединят към клубовете от Висшата лига Челси, Манчестър Сити, Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Тотнъм в Суперлигата.

След големи протести от всеки клуб, с изключение на Юве, Реал и Барса, но говорейки на срещата на FT Business of Football в Лондон, Аниели каза: „За мен не е провал. Чуваме за проекти за потенциални нови лиги откакто съм тийнейджър. Днес, за мен, европейският футбол е в затруднено положение, е в нужда от дълбоки реформи. Миналата година беше първият път, в който не един, не два, не три, а 12 клуба направиха много важно изявление, което бе дълбока аларма към системата“, сподели той.