Защитникът на Реал Мадрид Дейвид Алаба изрази радостта си от победата над Пари Сен Жермен с 3:1 в Шампионската лига, като също така обясни на какво се дължи нестандартното му отпразнуване на третия гол на Карим Бензема, когато австрийският национал размаха бял стол пред феновете на тима.

“Добре е от време на време да опитвам някое ново отпразнуване. Не съм го планирал, това беше плод на емоцията. С толкова страхотен обрат можеш да полудееш! Трябваше да го отпразнуваме със стил и в съблекалнята. Феновете не ни оставиха сами на терена, стимулираха цялата ни игра и накрая им се отплатихме. Това беше вълшебна вечер!

"Това е първият ми сезон тук и не исках да отпадна на 1/8-финал. Всички знаят колко важен за нас е Карим. Разбира се, той реши мача с трите си гола, но неговата харизма, сила и лидерски качества също са много важни за нас. Той е играч от световна класа. Дано да вкара три гола и на 1/4-финалите. Ако играем така и сме сплотени, можем да победим всеки отбор в Европа”, заяви Алаба пред Sport 1.