Чичото и агент на Йери Мина – Жаир Мина заяви, че първата опция пред защитника продължава да бъде Барселона. Той също така потвърди, че колумбийският футболист е получил оферти от други големи отбори от Европа.

„Следващата седмица ще пътувам до Барселона, за да видим преговори относно бъдещето на Йери“, коментира чичото на играча.

„Това е самото началото. Надявам се да имаме приятен разговор, тъй като ние винаги сме подхождали с уважение към хората от Барселона. Ние ще се опитаме да получил най-добрите условия за Йери. Той най-много иска да играе“, добави агентът на защитника.

„Йери иска да играе футбол. Не ми е казал нито един конкретен отбор. Той единствено иска да играе футбол. Ние ще се опитаме това да стане в един куб, където играчът ще се чувства добре и ще има възможност да играе редовно. Не може да пренебрегнем факта, че Йери има дългосрочен договор с Барселона.“

„Винаги съм казвал, че Йери трябва да се мери с най-големите, Заради това той е в Барселона.“

„Йери няма да се присъедини към лагера на Барселона в САЩ. Следващата седмица ще пътуваме до Барселона – в понеделник или във вторник. Нямаме търпение да се срещнем с ръководството на клуба, за да разговаряме относно бъдещето на играча.“

„Запознат съм, че към Йери има оферти от няколко отбора. Официално знам за предложението от страна на Евертън. От Барселона ще вземат под внимание всички факти и след това ще разгледаме офертите, ако се стигне до тази стъпка“, продължи той.

„Йери е страхотен футболист и трябва да се сравнява с най-добрите футболисти. За това е в Барселона. Той направи много голям прогрес с представянето си на Световното първенство. Прогресът и представянето му зависят от доверието. За Йери е много важно да играе. Той записа три мача с националния отбор на Колумбия на Световното първенство, които му върнаха доверието и самочувствието в играта. Надявам се, че в Барселона ще му имат по-голямо доверие“, каза още Жаир Мина.