Агентът на Тони Кроос Фолкер Щрут, който представлява още Марко Ройс, треньора Юлиан Нагелсман и редица други изявени германски спортисти, даде много любопитен коментар за отношенията си с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. Футболният мениджър говори пред подкаста OMR на Филип Вастермайер.

"Малко след като вдигнаха пандемията заради коронавирус Флорентино ме покани на обяд. Той е изключително приятна личност, със страхотна житейска история. Той може да е голям предприемач, но преди всичко си остава много човечен. Обясни ми, че за него Тони е трансферът на века за Реал Мадрид. Кроос е непобедим по отношение на сравнението между качество и цена", разказва агентът.

Наскоро Щрут описа в книга живота си в спортната индустрия. "Има хубави и лоши неща в спорта. Рядко съм имал приятелски връзки, което е добре, защото имаме много различни интереси", казва германецът.

Той говори и за заплатите на футболните агенти. "Печелим 10 процента от годишните заплати на футболистите. Всеки агент ги заслужава, защото преговаря за добрите условия на довереника си", каза още Фолкер Щрут.