До края на трансферния позорец остават часове, а положението става все по-напечено и изненади дебнат отвсякъде.  Агентът на Андре Гомеш и Арда Туран - Жорже Мендеш днес беше на среща с ръководството на Барселона. Както е известно и двамата играчи са свързвани с трансфери през лятото.

Жорже Мендеш убеждава ПСЖ да продаде Ди Мария на Барселона

 По-любопитното обаче е, че Мендеш представлява и футболиста на Пари Сен Жермен – Анхел Ди Мария, който е силно желан от каталунския гранд.

По-рано днес техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес заяви, че отборът ще се подсили поне с един или двама нови футболисти до края на лятото. Не е изключено агентът на Ди Мария да е преговарял именно за преминаването на аржентинеца на „Камп Ноу”.

Барселона взима един или двама нови футболисти

Освен това медиите в Испания информираха, че Мендеш се е наел лично със задачата да убеди президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи за продажбата на Ди Мария в Барселона.

Парижани отхвърлиха първата оферта на каталунците за 28-годишния футболист, която бе в рамките на 35 милиона евро плюс допълнителни бонуси, след които сумата можеше да нарасне до 50 милиона евро. Очаква се „блаугранас” да отправят нова оферта за аржентинеца в оставищите дни до края на трансферния прозорец.