Бившият нападател на Реал Мадрид Емануел Адебайор направи интересни разкрития за живота в съблекалнята на испанския колос, когато там треньор беше Жозе Моуриньо. Тогоанецът разкри, че в много случаи Специалния е „убивал” наред, като не е жалел дори суперзвезда като Кристиано Роналдо.

35-годишният Адебайор беше част от „белия балет” за втората половина от сезон 2010-2011. В пространно интервю, което той даде пред „Дейли Мейл” той си припомни едно конкретно избухване на португалския наставник, което е било особено ярко.

„Имаше един мач в Реал, когато водехме с 3:0 на полувремето. Моуриньо влезе в съблекалнята и изтрещя”, разказа настоящият играч на Истанбул Башакшехир. „Той изрита хладилника, после телевизора, хвърли бутилка с вода. Започна да убива наред.”

„Веднъж си спомням как уби и Кристиано Роналдо, след като последният беше вкарал хеттрик. Той каза: „Всички казват, че си най-добрия в света, а ти продължаваш да играеш зле. Покажи ми, че си най-добрият.” Кристиано прие критиката. Той може и да вкара хеттрик в онзи мач, но не спря да говори за другия, който пропусна.”

Адебайор отбеляза 8 гола в 22 мача с екипа на Реал Мадрид като преотстъпен от Манчестър Сити.