Барселона официално представи новото си попълнение Адама Траоре. Крилото се завръща на „Камп Ноу” с трансфер от Уулвърхемптън. Той ще играе с номер 11 при каталунците.

“Благодаря на президента, че направи завръщането ми възможно, както и на приятелите ми, семейството ми и на всички, които бяха до мен през тези седем години, в които бях далеч от дома. Ще направя всичко възможно феновете да бъдат доволни. Надявам се, че още в неделя ще покажа целия ми талант на терена. Сега съм по-силен физически, имам повече опит и съм преминал през Премиър лийг, което е различно първенство. Аз обаче никога не съм губил същността на Барса и съм много доволен, че можех да се върна и да работя с Шави. Винаги съм следял Барса. Както каза президентът, смятам, че се развиваме, и искам да помогна за това. Шави поиска от мен това, което иска от всички флангови играчи - да показвам таланта си, да печеля ситуациите един на един, както и още други неща в дефанзивен и офанзивен план. Треньорът решава кой да играе. Аз идвам, за да работя и да давам всичко от себе си, като Шави решава на кого да разчита.

Шави е клубна легенда. Откакто дебютирах за клуба, имах възможност да си говоря с него за това как да последвам неговите стъпки. Той винаги ми е бил модел за пример, както и Карлес Пуйол, Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Жорди Алба, които постоянно дават съвети и ни показват пътя, който да следваме. Винаги е много специално да бъда на “Камп Ноу”. Когато отборът има нужда от мен, ще се старая да помагам максимално. Барселона винаги е бил моят дом. Изпитвам голямо щастие да се завърна вкъщи, където прекарах 11 години. Искам да донеса много поводи за радост на феновете. Никога не съм играл като бек. В Премиър лийг съм играл на различни позиции, например като външен халф. Чави иска да ме използва като крило”, коментира Траоре.