Спортният директор на Барселона Ерик Абидал заяви, че треньорът Ернесто Валверде бъде подложен на още по-голям натиск, ще бъде по-трудно.

„Ще дойде момент, в който Валверде ще трябва да вземе решение относно своето бъдеще и договора си, защото ако отговорът му е негативен, Барселона трябва да търси нов треньор“, коментира Абидал пред клубното списание.

„Треньорът има договор и той ще трябва да вземе своето решение, но нито аз, нито президентът искаме да го притискаме. Валверде има важна позиция в клуба и ако му окажем по-голям натиск, ще бъде по-трудно. “, добави спортният директор на Барселона.

„С опита, който имам вярвам, че треньорът е в рамките на неговия проект, в рамките на своя сезон и ще последва неговата еволюция стъпка по стъпка. Трябва да му позволим да работи по най-добрия възможен начин. Оценявам, че той е треньор, който има много търпение и анализира много добре. След това се адаптира и планира, както бе показано през минаата година. Ние сме тук, за да му помогне и отборът да постигне целите през сезона, които сме си поставили.“

„Меси е примерен капитан заради таланта и личността си. Той не говори много, но учи всички на терена. Лео е ключов играч за нас, но и за младите, които възприемат това, което той им демонстрира. Историята за Лео е много красива. Той показа, че тук в Барселона, с работа може да бъдат постигнати много неща. Етой защо Меси е пример за всички и благодарение на него нивото на другите играчи продължава да расте“, продължи французинът.

„Когато отидете на трансферния пазар, първата трудност, която може да откриете ще бъде свързана с финансовия проблем. След това имаме философията на играта, защото не всички талантливи играчи могат да дойдат и да бъдат експлоатирани според визията на Барселона. Когато се опитам да убедя играча да дойде, в крайна сметка е ясно, че не съм треньор и не мога да му продам титулярно място. В Барселона се тренира усилено и играчите, които идват вече знаят, че най-добрите са тук и трябва да се състезават. Харесва ми това усещане за конкуренция между тях, здравословна конкуренция, защото имаме много цели в края на сезона.“

„Ако Барселона Б е конкурентен и разполага с талантливи играчи, ще бъде по-лесно за треньора, за да ги пусне в първия отбор. Скокът от Барселона Б в първия тим не е лесен. Искаме, когато футболистите станат част от първия състав, да останат в продължение на много години. И е ясно, че с търпение може да бъде постигнато“, каза още Ерик Абидал.