Бившият футболист на Барселона Ерик Абидал заяви, че Лионел Меси е най-скромната звезда, която познава.

„Лионел Меси е най-добрият играч в света. Но, той е и най-скромната звезда, която познавам. Аз споделих шест години с него в съблекалнята на Барселона и за мен винаги беше чест да седна до него. За мен беше удоволствие да го гледам как се подготвя и се усмихва. Никога не съм го виждал намръщен“, сподели Абидал.

„Той знае, че трябва да помага постоянно на своите съотборници и е готов на това във всеки един момент. Винаги е изключително положителен и много смирен в отношението си към останалите. Аз научих много от него“, добави французинът.

„Започнах да играя с него през 2007 година, а вече сме 2018 година. Нивото на Лео продължава да расте година след година. Не съм виждал толкова талантлив играч от много дълго време. Иска ми се никога да не спира с футбола. Бих го помолил да продължи да играе поне още 10 години. Сигурен съм, че това е желанието на много хора“, продължи той.

„Всеки ден в съзнанието ми е колко е трудно да живееш с рак в продължение на много години. Научих изключително много. Правя си медицински прегледи на всеки шест месеца, защото не съм защитен и е важно да имам нормален живот. Лекарите ми казаха, че имам тумор в черния дроб и със сигурност ще се повтори, ное не знаят кога и трябва да бъдем подготвени, защото следващата стъпка е много тежка. Спортът ми помогна психически. Той ми помогна да се боря всеки ден. Жестът на Дани Алвеш е от особено значение за мен. Аз съм му изключително благодарен, защото той ми помогна в един от най-тежките моменти от моя живот“, каза още Ерик Абидал.