Барселона продължи непобедената си серия за Купата на Испания в мачовете срещу Реал Мадрид, след като снощи спечели с 1:0 на "Сантяго Бернабеу". За последно "кралете" са побеждавали у дома каталунците в този турнир през 1970 г. на четвъртфинална фаза. Оттогава Реал Мадрид има три равенства и 3 загуби.
 
Освен това "кралете" повториха едно доста неприятно негативно постижение. При загубата от Барселона отборът не отправи нито един точен удар във вратата на съперника. Това не се бе случвало на Реал повече от година. За последно отборът го направи на 15 февруари 2022 г. - при загубата с 0:1 с ПСЖ в Шампионската лига.

Снощи тимът на Анчелоти стреля 13 пъти към Тер Стеген, но нито веднъж топката не бе в очертанията на вратата. Барселона пък показа добра ефективност - 4 удара, от които два точни.

По отношение на притежанието на топката, Реал записа най-високия процент в Ел Класико в последните 10 години - 64,7%. 35,3% пък е най-лошият резултат за Барселона не само в Класико, а във всички мачове от сезон 2013/14.