Деветият ден на 2023-а година е белязан от отказването на Гарет Бейл от професионалната му футболна кариера. Левичарят изпрати славен футболен път с цели 5 трофея от Шампионската лига и още куп други. Докато беше играч на Реал Мадрид уелсецът стана автор на един от най-емблематичните години в предходното десетилетие.

На 16 април 2014-а година или само девет месеца след рекордния му трансфер от Тотнъм, „лос бланкос“ се изправяха срещу Барселона във финал за Купата на краля на "Местая". В този момент в състава на каталунците са диригентите Шави и Иниеста, а атаката водят Лионел Меси и Неймар, единствената ключова липса в този сблъсък е Жерар Пике. В състава на „лос меренгес“ ситуацията за финала е малко по-сива. Голямата звезда Кристиано Роналдо е аут и атаката на „белите“ е поверена на Бейл, Ди Мария и Бензема.

Двубоят започва страхотно за мадридския състав, на който начело е Карло Анчелоти – Ди Мария отбелязва още в 11-ата минута. „Блаугранас“ стигат до изравнителен гол в средата на втората част, чийто автор е заместникът на Пике – Марк Бартра.

Пет минути преди края на редовното време идва звездният миг на Гарет Бейл. 11-ката в състава на Реал получава топката на централната линия и сам подхваща бърза атака, без изобщо да се замисля. Бързоногото крило си повежда топката силно напред и заобикаля Бартра, като за да го изпревари, излиза с метри извън очертанията на терена. Бейл е по-бърз от испанеца с няколко крачки, въпреки че пробягва немалко метри в повече. А след фамозния си спринт стига до малкото наказателно поле, откъдето промушва кълбото до Пинто и носи Купата на краля за Реал в първия си сезон в клуба.

ЗНАМЕНИТИЯТ СПРИНТ НА БЕЙЛ В СНИМКИ