Отборът на Виляреал победи с минималното 1:0 Хетафе в пореден двубой от 18-тия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение в един иначе не твърде интересен двубой беше дело на Мой Гомес в  52-та минута. 

Първото полувреме в срещата беше изпълнено предимно с единоборства, като единствените два реални шанса бяха на сметката на домакините. Джерард Морено и Мануел Тригерос опитаха мерника си, но стражът на гостите беше на ниво. 

В началото на втората част все пак нулевото реми беше разбито. Андре-Франк Замбо Ангиса открадна топката от централните защитници на Хетафе, напредна с индивидуален  рейт към вратата и успя да произведе изстрел. Давид Сориа спаси, но при добавката на празна врата Мой Гомес не сгреши за 1:0. 

Момчетата на Пепе Борделас опитаха да върнат попадението, но шансовете им се намалиха значително в 61-та минута. Мигел Оливера влезе изключително остро в краката на съперник и заслужено получи втори жълт, респективно червен картон. 

С тази победа Виляреал се изкачи до 9-та позиция в класирането с актив от 25 точки, докато Хетафе остана 4-ти с 30 пункта.