Жирона се наложи с минималното 1:0 при гостуването на Валенсия в мача от 11-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на „Местая“ завърши с размахването на бели кърпички към старши треньора Марселино Гарсия Торал, като по този начин феновете поискаха неговата оставка. Единственият гол в двубоя отбеляза Понс в 48-та минута.

Франсис Коклен отправи много опасен удар в 13-та минута от границата на наказателното поле на Жирона, но Боно успя да се намеси решаващо и да избие в корнер.

Родриго Морено отбеляза гол в 14-та минута, който не бе зачетен правилно заради засада.

Гонсало Гедеш бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Жирона, след което стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Боно.

Даниел Вас центрира в наказателното поле на Жирона в 21-та минута, където Санти Мина стреля със задна ножица, но Боно внимаваше и спаси.

Валенсия вкара гол в 34-та минута чрез Жофри Кондогбиа, но след преглеждане на ситуацията с ВАР съдията Рохас получи помощ и се видя, че при подаването на Хосе Гая топката е напуснала очертанията на терена и е излязла в аут. За това попадението не Кондогбиа не бе зачетено.

Родриго Морено отправи много опасен удар с глава в 40-та минута, а Боно внимаваше и улови топката. Две минути по-късно ситуацията се повтори. Вас центрира в наказателното поле на Жирона, където Родриго стреля с глава, но Боно направи блестящо спасяване и от гол линията успя да избие в корнер.

Валенсия организира много добра атака в 43-та минута. Солер пусна отличен пас към Гедеш, който бе останал сам очи в очи срещиу Боно и стреля, но вратарят на Жирона успя да спаси с крака. След това отбитата топка попадна на пътя на Санти Мина, който стреля от близо, но от въздуха, от неудобно положение и кълбото срещна напречната греда, за да излезе в аут.

Жирона отбеляза единствения гол в срещата в 48-та минута. Жофри Кондогбиа загуби топката в половината на Валенсия и я подари на Робъртс, който проби, навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но Нето успя да спаси. След това при добавката Понс не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Боно направи невероятно спасяване в 56-та минута, когато сам срещу него бе изведен Родриго Морено, но вратарят на Жирона отново успя да спаси.

Санти Мина стреля много опасно с глава в 68-та минута, но Боно отново бе на висота и спаси. Веднага след това последва удар на Гонсало Гедеш, но не успя да намери очертанията на вратата.

Есекиел Гарай отправи далечен удар в 88-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Боно.

Феран Торес центрира в наказателното поле на Жирона в 89-та минута, където Миши Батшуай стреля, но топката рикошира в играч на гостите и излезе в корнер.

Боно направи ново впечатляващо спасяване във втората минута на добавеното време на срещата, когато отрази много опасен удар на Гонсало Гедеш.

Това е втора загуба за Валенсия от началото на сезона, но „прилепите“ имат само една победа и осем равенства, което им отрежда четиринайстото място във временното класиране с актив от 11 точки. Жирона записа втора поредна победа и е девети с 16 точки.