Жирона постигна победа като гост над Елче с 2:1. Головете за каталунците бяха дело на Иван Мартин и Валентин Кастеянос, а за Елче точен бе Пол Лирола. С тази победа Жирона вече е 13-ти с 16 точки и се отдалечава от опасната зона, докато Елче остава последен с едва 4 пункта в актива си и изпадането му изглежда все по-сигурно.

От мача отсъстваха чистите голови положения, като първото полувреме по-активният отбор бе Жирона, но точните удари бяха само по един. Все пак в 16-та минута Пол Лирола си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и с добър завършващ удар оплете топката в мрежата, откривайки резултата в полза на Елче.

В 39-та минута Хавиер Карера прати прецизно подаване в пеналтерията и Иван Мартин се извиси над защитата, за да засече топката от точката на дузпата право в десния ъгъл на вратата, а резултат бе изравнен.

В 66-та минута Жирона успя да направи пълния отбрат. Валентин Катеянос получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката в долния ляв ъгъл. До края на мача Елче не успя да осъществи някакъв натиск или да създаде чисти голови положения, и така Жирона прибра трите точки след победа с 2:1.