Отборът на Жирона записа гръмка победа като гост на Гранада в мач от 5-ия кръг на испанския шампиона. Двубоят на стадион “Нуево Лос Карменес” предложи много вълнуващи моменти, а феновете видяха цели шест попадения. Жирона успя да спечели трите точки, налагайки се с 4:2.

През първото полувреме гостите нанизаха цели три безответни попадения, като мнозина си помислиха, че интригата в срещата е приключуила. Виктор Циганков откри след двадесет и две минути игра, а малко по-късно Савио удвои за своите. В 34-ата минута Давид Лопес направи резултата класически в полза на Жирона.

През второто полувреме последва сериозно отпускане в редиците на гостите, което бе добре дошло за футболистите на Гранада.

Мюрто Узуни върна интригата в мача, вкарвайки за 1:3 е 63-ата минута, а пет преди края на редовното време Бойе вкара още един гол за Гранада.

Ян Коуто обаче сложи точка на спора с попадение минута преди края и оформи финалния резултат в срещата.

Победата за Жирона не е никак изненадваща, като се има предвид представянето на тима от началото на сезона. Това бе четвърти успех за каталунците, които заемат третото място във временното класиране с равен брой точки с Барселона, чийто тим е втори., Гранада пък има едва три точки в актива си и е в дъното на класирането.