Отборите на Жирона и Алмерия изиграха един от най-резултатните двубои в Примера дивисион от началото на сезона. Домакините се поздравиха с крайния успех след победа с 6:2. Освен осемте гола в срещата, зрителите видяха и още едно попадение, което обаче бе отменено с ВАР.

Головата фиеста на стадион „Монтиливи” започна още в 8-ата минута на срещата. Именно тогава домакините откриха резултата с гол на Валентин Кастеланос. В 26-ата минута аржентинският нападател отново се разписа, но този път късметът не бе на негова страна и попадението бе отменено.

Въпреки разочарованието обаче, до почивката домакините вкараха още три безответни гола, с които решиха всичко в мача още през първата част. Виктор Циганков, Родриго Рикелме и Хавиер Ернандес бяха точно, за да доведат нещата до 4:0.

В 66-ата минута Рамацани върна едно попадение за гостите, но само в рамките на две минути от 77-ата до 79-ата, тимът на Жирона вкара нови два гола. Точни бяха Иван Мартин и Кристиан Стуани. Крайният резултат в срещата бе оформен от Ел Билал Туре в 81-ата минута.

Във временното класиране Жирона заема 11-о място, докато Алмерия е 15-и.