Жирона постигна победа с 2:1 над Еспаньол в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините бяха дело на Арнау Мартинес 53-ата минута и Кристиан Стуани 89-ата, а междувременно Диего Мартинес в 74-ата бе възстановил равенството.

Футболистите на Мичел излязоха напред в 53-ата минута, когато лошо изчистена топка след центриране от фал попадна на дебнещия около границата на наказателното поле Арнау Мартинес и той с блестящо изпълнение матира Фернандо Пачеко за 1:0.

“Папагалчетата” стигнаха до изравнителното попадение в 74-ата минута, когато играч на Еспаньол игра с глава след центриране отдясно и там Мартин Брейтуейт се оказа най-съобразителен, за да направи резултата 1:1.

Жирона отново излезе напред минута преди края на редовното време, след като Кристиан Стуани отбеляза победното попадение за своя тим от дузпа за 2:1.

По този начин Жирона прекъсна серията си от три поредни двубоя в Ла Лига без победа. Отборът на Мичел се намира точно по средата на класирането, като заема 10-ото място с 34 точки. Еспаньол продължава да се бори за мястото си елитната дивизия на Испания и е точно над чертата на опасната зона със своите 27 пункта.